Vangstberichten

 

UW VANGSTBERICHT HIER?

De berichten


auteur Webmaster op Do 22-02-07 Zout

Wederom naar het Europagebied getrokken. Eerst toch maar weer begonnen aan de waterweg wegens de aannemende wind. Nu stond de waterweg al goed vol met vissers. Stroming was minder hevig en we konden op een aangename manier vissen. Een paar keer beet gehad maar we konden de vis niet landen. Toen weer naar het Calandkanaal getrokken en hier weer goed vis gevangen. De vissen waren opmerkelijk groter deze keer. Mooie wijtingen en af en toe een leuke gul. Ik ving er eentje van een cm of 50. Ik moet zeggen toch ook leuk zo aan een strandhengeltje. Koen wist ook een aardig visje te vangen. Dus konden we al snel spreken van een tweede geslaagde visdag daar in het Europagebied. Het beste tij is daar wel opkomend en rond hoogwater dus daar kan je best rekening mee houden.


auteur Webmaster op Di 20-02-07 Zout

Door de goede vangstberichten zijn we maar eens naar het Europagebied in de haven van Rotterdam getrokken. Aangezien het de eerste keer voor ons was hier, hadden we maar weinig verwachtingen en een hele hoop vragen. Maar ja dat is nu net het leuke en de uitdaging aan het vissen in onbekend water. Daar aangekomen maar gekozen om te beginnen aan de Waterweg over de m/s  Stena Line. Al vlug merkten we dat hier wel erg veel stroming stond dus na een tijdje van gevloek toch maar een ander plekje opgezocht. Namelijk wat landinwaarts voor de stormvloedkering. Hier ging het al snel beter en ik ving een leuk botje en een gulletje. Rond hoogwater maar aan het Calandkanaal gaan vissen waar al aardig wat vissers stonden te vissen. Snel de lijnen richting diepte en al meteen kwamen de eerste gulletjes en wijtingen boven. Gedurende heel de tijd was het vis eraf en aas eraan. Veel ondermaats maar toch een 10-tal maatse vissen de man kunnen meenemen. Dit was dus een zeer geslaagde sessie op onbekend water.


auteur Webmaster op Ma 19-02-07 Zout

Maandag met vismaat Koen naar Waarde getrokken. Eerst wat pieren gaan steken aan de brouwersdam. Aangekomen rond de middag in Waarde. Er stonden al een paar vissers dus gewoon even verderop een plekje gezocht. Lijnen opgemaakt en richting de vaargeul gezonden. Het duurde niet heel lang voordat Koen een paar torretjes bijeen had gevangen. Het zat er vol ondermaatse vis. Ik die blijkbaar een mindere dag had wist maar 2 torretjes uit het water te krijgen. Een 2-tal uurtjes voor hoogwater zijn we moeten stoppen wegens de hevige stroming door het springtij. Alles wazs ondermaats en mocht dus terug gaan zwemmen. Al bij al een leuke dag , maar de maatse vissen ontbraken echter wel.


auteur Webmaster op Zat 27-01-07 Zout

Het weekend van 13 en 14 januari erop uit getrokken samen met vismaat Koen voor een weekendje strandvissen.

Zaterdag gekozen voor de Banjaard door de zw wind van 5 Bft. Gevist van een drie uur voor tot een drie uur na laagwater. Door het doodtij vielen de vangsten wel wat tegen. Een vijftal gulletjes waarvan twee onder de maat en wat schar.

Zondag dan maar besloten om naar Dishoek te trekken, bij het speeltuintje. Er stond een stevige branding wat het vissen bemoeilijkte. Diep in het water om uit te werpen. Als je hier vist neem je best een waadpak mee. Ook hier vielen onze vangsten tegen, al bij al dus een slecht weekend. Maar die dagen zijn horen er nu eenmaal bij. Gevist met pieren en zagers.auteur Webmaster op Ma 08-01-07 11:17 Zout

Gisteren een sessie gehouden met vismaat Koen op den Banjaard.
Aangezien de afgelopen weken er aardig wat schar en gul gevangen werd,
vol goede moed vertrokken.
Koen had vorige week 10 gulletjes en wat schar gevangen, zonder mij want ik moest helaas werken. Over de vangsten kan ik kort zijn, ik had 2 ondermaatse gulletjes die weer zwemmen en een zeedonderpad ( die ook weer mag zwemmen). Koen had niets. 50 meter verder op het strand stonden 2 mannen uit Roosendaal te vissen met dezelfde onderlijn en aas namelijk zagers. Zij hadden toen wij vertrokken 3 gullen en 4 scharren.
Dus volgende keer weet ik wat me te doen staat, gewoon dichter tegen de kering aan vissen.

Groetjes Bert

auteur Webmaster op Zat 16-12-2006 14:44 Zoet

Wederom gaan vissen met vismaat Koen op het Fort van Merksem. Het weer was slecht, heel de dag regen gehad wat geen pretje is. Deze keer ook een karperlijn ingelegd zonder resultaat. Met de vaste stok nog een paar mooie rietvoorns kunnen verschalken. Aas op karper stok bestond uit pellets en aas op de vaste stok wederom maden.


auteur Webmaster op Vrij 15-12-2006  12:15     Zoet

Gaan vissen met vismaat Koen op het Fort van Merksem.
Deze trip was bedoelt om het eens allemaal te gaan verkennen.
Na onze conclusie dat het hier goed karper vissen is, we hadden namelijk gehoord van de goede vangsten, toch maar besloten om even met de vaste stok te vissen. Vast bestond uit 2 brasems en een 50-tal voorns.
Als aas gebruikten we maden.


auteur Webmaster op Vrij 15-12-2006 12:25  Zout

Deze zomer meermaals bij de peilers van de Zeelandbrug gelegen. Telkens gevist met zagers en pieren. Tal van mooie baarzen gevangen.