< Fishingcrew.net , Alles over Sportvissen: snoek, witvis, roofvis, zeevissen, bootvissen...

Nieuws


auteur Webmaster op Vrij 28-12-2007 13:15

Afgelopen jaar hebben de oppervlakte pluggen heel wat stof doen opwaaien in de zeebaarsvisserij. Deze pluggen dienen volgens het walk-the-dog systeem binnen gevist te worden. Binnendraaien met kleine tikken van de hengel. Ze imiteren een in nood vluchtend visje. Het gekletter in het water maakt onze vriend baars helemaal gek. Vooral ondiepe stekken bleken echte hotspots te zijn. Als je dan even het juiste tij uitzocht en in de vroege of late uurtjes erop uit trok dan kon je met momenten ware dromen doen uitkomen.

Een uitstekend alternatief op de Lucky Craft Sammy is de Illex Bonnie. Zelfde principe en uitstekend afgewerkt.

Andere goede oppervlakte pluggen zijn: Heddon Super Spook en Super Spook Jr, Lucky Craft Gunfish, Illex Watermonitor.

Zinkende pluggen: Rapala X-Rap, Lucky Craft Flashminnow, ...

 


auteur Webmaster op Vrij 09-11-2007 14:00

De nieuwe dvd Vis TV de missie deel 2 is uit! Je kan hier de avonturen zien van Ed Stoop en Marco Kraal. Ze voeren allerlei missies uit in de viswateren van Nederland.

Voor verdere informatie kan je steeds terecht op http://www.sportvisseninnederland.nl .


auteur Webmaster op Vrij 09-03-2007 12:05

Van 29 Maart t/m 1 april 2007 is het weer zover. De Internationale Hengelsportbeurs VISMA is de grootste hengelsportbeurs van de Benelux en de op één na grootste in Europa. In 2007 vindt VISMA voor de 39e keer plaats in Ahoy Rotterdam. Iedereen die iets heeft met hengelsport of aanverwante interessegebieden kent het evenement en kijkt uit naar het jaarlijks bezoek. Vorig jaar trok VISMA bijna 20.000 hengelsportliefhebbers.

Voor verdere informatie kan je steeds terecht op www.visma.nl .


auteur Webmaster op Din 19-12-2006 11:09

Berkley heeft er weer een nieuwigheidje bij in de reeks Fireline. Namelijk de Fireline Crystal. Deze lijn is onzichtbaar onderwater. Met zijn zeer dunne diameter en hoge trekkracht is dit toch weer iets extra op de markt. Zelf heb ik deze lijn nog niet uitgetest maar dat ga ik zeker nog eens doen en dan laat ik mijn bevindingen zeker horen.
auteur Webmaster op Vrij 15-12-2006 13:30

Zoals reeds aangekondigd bestaat vanaf 1 januari 2007 de Sportvisakte en de Grote Vergunning in Nederland niet meer. Als sportvisser moet u nu de VISpas aanschaffen. Bij deze VISpas krijg je bijhorende Lijsten van Viswateren. Met deze pas mag je met 2 hengels vissen op de in de lijst vernoemde wateren. Nu moet je er wel aan denken dat er meerdere VISpassen zijn. Je hebt een gewone VISpas voor de binnenwateren en een Zee VISpas voor de kustwateren. Ook een jeugdVISpas en een Kleine VISpas.
Voor verdere informatie kan je steeds terecht op www.vispas.nl .